Рекомендації щодо складання електронної петиції.

Рекомендації щодо складання електронної петиції на підставі вимог Закону України «Про звернення громадян» від 2 жовтня 1996 року № 393/96-ВР.
Крок 1. Впевніться що питання, яке порушується у електронній петиції належить до повноважень Боярської міської ради.
Крок 2. Натисніть кнопку "Створити петицію".

Крок 3.
 Пройдіть авторизацію через офіційний веб-сайт Боярської міської ради (за допомогою "Bank-ID", за допомогою електронного цифрового підпису, за допомогою картки боярчанина або безпосередньо на веб-сайті).
Крок 4. При заповненні форми електронної петиції обов'язково викладіть суть звернення, при необхідності додайте фото, вкажіть адресу вашого фактичного проживання.
Електронна петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.
Відповідальність за зміст електронної петиції несе автор (ініціатор) електронної петиції.

Крок 6.
Пам'ятайте, збір підписів на підтримку опублікованої петиції почнеться після опублікування Вашої петиції на сайті.
Дата оприлюднення електронної петиції сайті Боярської міської ради є датою початку збору підписів на її підтримку.
Боярської міська рада забезпечує:
  • безоплатність доступу та користування інформаційно-телекомунікаційною системою, за допомогою якої здійснюється збір підписів;
  • електронну реєстрацію громадян для підписання петиції;
  • недопущення автоматичного введення інформації, у тому числі підписання електронної петиції, без участі громадянина;
  • фіксацію дати і часу оприлюднення електронної петиції та підписання її громадянином.
Додатково:
На збір підписів на підтримку петиції надається строк протягом не більш як 90 днів з дня оприлюднення петиції та кількість голосів повинна складати не менш ніж 300 одиниць.

У разі, якщо електронна петиція в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, вона розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».
Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється на сторінці кожної петиції не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на її підтримку.
Розгляд електронної петиції здійснюється не пізніше десяти робочих днів від дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.
Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на сторінці петиції , а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції.
У відповіді на електронну петицію повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.
Інформація про кількість підписів, одержаних на підтримку електронної петиції, та строки їх збору зберігається не менше трьох років з дня оприлюднення петиції.
Всі електронні петиції, які пройшли перевірку адміністратором сайту на відповідність вимогам, установленим Законом України «Про звернення громадян», включаючи петиції, які не набрали достатньої кількості підписів на їх підтримку, та петиції, які очікують на розгляд, доступні на сторінці «Усі».
Всі електронні петиції, що в установлений строк набрали відповідну кількість голосів розміщуються на сторінці "Підтримані"
Важливо: У разі невідповідності електронної петиції встановленим вимогам, оприлюднення такої петиції не здійснюється.
Рекомендації щодо підтримки вже створеної електронної петиції.
Крок 1. На сторінці "Нові" або "Популярні" оберіть необхідну петицію та відкрийте її.
Крок 2. Натисніть кнопку "Підписати".
Крок 3. В ділоговому вікні "Підписати петицію" виконайте дії щодо Вашої реєстрації (вкажіть Ваше прізвище, ім'я, по батькові та адресу електронної пошти) або використайте сервіс BankID.
Крок 4. Натисніть кнопку "Підписати". На Вашу адресу електронної пошти  буде надіслано листа для підтвердження Вашого рішення щодо підпису обраної петиції( при використанні сервісу BankID підтвердження підпису не потрібно).
Крок 5. Відкрийте отриманий лист та підтвердіть своє рішення.

Останні дії

46 днів 23 години 23 хвилини тому

ЛЮБОМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ ПОПАДЮК підписав(ла):

Асфальтирование улиц частного сектора

49 днів 21 година 9 хвилин тому

Зузанська Тетяна підписав(ла):

Асфальтирование улиц частного сектора

108 днів 40 хвилин тому

Матюшкін Олександр підписав(ла):

Забезпечити дотримання законодавства України щодо заборони спалювання опалого листя

139 днів 2 години 18 хвилин тому

Міняйло Андрій Павлович підписав(ла):